Przedsiębiorstwo Turystyczne
Feniks Sp. z o. o.
ul. Bukowa 7
84-104 Jastrzębia Góra
tel.58 674 95 37, tel. 601 7777 30
PRZYJĘCIE WESELNE Z POPRAWINAMI
Powitanie gości chlebem i solą
lampka wina musującego
ZUPA:
- rosół z domowym makaronem,
DANIE GŁÓWNE:
Do wyboru 5 dań mięsnych ( 5 sztuk na osobę ):
- kurczak w potrawce – frikase z ryżem (tradycyjne kaszubskie danie)
- schabowy a’la boruta ( boczek wędzony, pomidor, pieczarki)
- rumiana kaczka z karmelizowanymi gruszkami i z żurawiną na modrej kapuście,
- kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
- zrazy po staropolsku,
- tradycyjny kotlet schabowy.
DODATKI:
- ziemniaki pieczone z ziołami,
- ziemniaki gotowane z koperkiem,
- ryż na sypko.
SURÓWKI (4 do wyboru):
- surówka wiosenna,
- surówka z marchwi,
- surówka z selera,
- surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem,
- groszek z marchewką / bukiet warzyw gotowanych,
- kapusta zasmażana / fasolka szparagowa po polsku.
DESER ( 1 do wyboru):
- lody waniliowe z musem bananowym z gorącym sosem czekoladowym i bitą śmietaną,
- panna cotta z sosem malinowym i miętą
ZIMNE ZAKĄSKI:
- rolada z kurczaka z papryką i pietruszką,
- karkówka pieczona w ziołach,
- schab ze śliwką / morelą
- galantyna z kaczki z suszonymi owocami,
- galer śląski z golonki,
- tymbaliki drobiowe,
- pstrąg w galarecie,
- śledź po kaszubsku,
- sałatka z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i chrupiącą rukolą,
- sałatka z kurczakiem z sosem koktajlowym,
- pieczywo mieszane
- masło
CIEPŁA KOLACJA:
- barszcz czerwony z pasztecikiem
- zupa gulaszowa na ostro z pieczarkami
- szaszłyk rozmaitości wieprzowy z ryżem po turecku,
- udko z kurczaka z pieczarkami,
Dodatkowo oferujemy w atrakcyjnej cenie:
- udziec wieprzowy pieczony podany z ziemniakami opiekanymi, kapustą i sosem żurawinowo – chrzanowym,
- indyki pieczone podane z sosem żurawinowym,
- dzik pieczony z kaszubskiego boru podany z kaszą gryczana, sosami.
TORT WESELNY GRATIS !!!
KAWA HERBATA OWOCE WODA n/g BEZ OGRANICZEŃ
Alkohol, ciasta, napoje gazowane i niegazowane we własnym zakresie.
Cena zestawu:
Z poprawinami: 260 zł
Przedsiębiorstwo Turystyczne
Feniks Sp. z o. o.
ul. Bukowa 7
84-104 Jastrzębia Góra
tel.58 674 95 37, tel. 601 7777 30
PRZYJĘCIE WESELNE Z POPRAWINAMI
Powitanie gości chlebem i solą
lampka wina musującego
ZUPA:
- rosół z domowym makaronem / zupa grzybowa z kluseczkami
DANIE GŁÓWNE:
Do wyboru 6 dań mięsnych ( 6 sztuk na osobę ):
- kurczak w potrawce – frikase z ryżem (tradycyjne kaszubskie danie)
- kotlet de volaille z masłem i pietruszką,
- pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i mozarellą,
- policzki wołowe w sosie winnym,
- zrazy wołowe po staropolsku,
- kaczka z jabłkami i żurawiną na modrej kapuście,
- polędwiczki wieprzowe faszerowane porem i pieczarkami / halibut na placuszkach ziemniaczanych przekładany szpinakiem
DODATKI:
- ziemniaki pieczone z ziołami,
- ziemniaki gotowane z koperkiem,
- ryż na sypko.
ZESTAW SURÓWEK ( 4 do wyboru):
- surówka wiosenna,
- surówka z marchwi,
- surówka z selera,
- surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem,
- kapusta zasmażana / fasolka szparagowa po polsku
- bukiet warzyw gotowanych / groszek z marchewką
DESER ( 1 do wyboru):
- lody waniliowe w gorącym sosie malinowym i bitą śmietaną
- lody płonące z bakaliami, bitą śmietaną i adwokatem,
ZIMNE ZAKĄSKI:
- rolada z kurczaka z papryką i pietruszką,
- galantyna z kaczki z suszonymi owocami,
- carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową i parmezanem,
- karkówka pieczona w ziołach,
- schab ze śliwką / morelą,
- galer śląski z golonki,
- tymbaliki drobiowe,
- łosoś w galarecie,
- tatar z łososia na guacamole z awokado,
- śledź w oliwie z kaparami,
- sałatka z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i chrupiącą rukolą,
- sałatka grecka z serem feta,
- pieczywo mieszane
- masło
CIEPŁA KOLACJA:
- barszcz czerwony z pasztecikiem,
- boeuf strogonow / flaki
- golonka zapiekana w piwie / żeberka na kapuście
- udko pieczone z kurczaka z faszerowanymi pieczarkami / szaszłyk firmowy z polędwicy
POPRAWINY:
- żurek z jajkiem i kiełbasą
Dodatkowo oferujemy w atrakcyjnej cenie:
- udziec wieprzowy pieczony podany z ziemniakami opiekanymi, duszoną kapustą i sosem żurawinowo – chrzanowym,
- indyki pieczone podane z sosem żurawinowym,
- dzik pieczony z kaszubskiego boru podany z kaszą gryczana, sosami.
TORT WESELNY GRATIS !!!
KAWA HERBATA OWOCE WODA n/g i NAPOJE n/g BEZ OGRANICZEŃ
Alkohol, ciasta, napoje gazowane we własnym zakresie.
Cena zestawu:
Z poprawinami: 290 zł